Forum biznesowo pracowe
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

spadek - postępowanie

3 posters

Go down

spadek - postępowanie Empty spadek - postępowanie

Pisanie by Zdzisio92 Nie Lis 06, 2022 3:30 pm

Witam, jeśli ktoś z Was ma problemy związane z postępowaniem spadkowym to polecam Wam ten artykuł https://pewny-prawnik.pl/blog/292/czym-jest-poste-powanie-spadkowe . Początkowo nie wiedziałem na czym to wszystko polega, a gdy przeczytałem ten artykuł z poradami od razu wszystko mi się rozjaśniło. Kto z Was otrzymał spadek po rodzinie?

Zdzisio92
Szyszka Vip Ekspert, Wyżej w statusie na forum już się nie da:)

Liczba postów : 1509
Data rejestracji : 19/11/2021

Powrót do góry Go down

spadek - postępowanie Empty Re: spadek - postępowanie

Pisanie by marekmas36 Pon Sty 23, 2023 10:23 pm

Dzień dobry, mam problem ze spadkiem po moim dziadku. Nie wiem jak podejść do tego formalnie, dlatego poszukuję informacji w Internecie, które mogą mi pomóc załatwić sprawę formalnie tak jak należy. Znacie się na prawie spadkowym? Co wchodzi w skład spadku? Piszcie z odpowiedziami, to może bardzo pomóc.

marekmas36
Wpadam tu
Wpadam tu

Liczba postów : 38
Data rejestracji : 10/10/2022

Powrót do góry Go down

Pisanie by Zdzisio92 Nie Lip 02, 2023 1:51 pm

Cześć, rok temu dostałam spadek po mojej babci. Oprócz mnie było jeszcze kilka osób, które dziedziczyły. Niestety ale nie udało nam się porozumieć bez ingerencji prawników. Ja akurat trafiłam na bardzo miłą Panią Mecenas https://adwokatpaulinapolak.pl/specjalizacje/sprawy-spadkowe/ Na szczęście udało nam się dojść do porozumienia i czekam już tylko na postanowienie.

Zdzisio92

Liczba postów : 1509
Data rejestracji : 19/11/2021

Powrót do góry Go down

Pisanie by nina83 Nie Paź 06, 2024 9:06 am

Polskie przepisy spadkowe są dość skomplikowane i nie dla wszystkich zrozumiałe. Wiele osób ma problemy z testamentami, zachowkiem i dziedziczeniem długów. Uważam, że najlepiej skontaktować się z fachowcem w tej dziedzinie. Grzegorz Kowalski z Legnicy radca prawny Legnica oferuje pełne wsparcie prawne w sprawach spadkowych. Warto rozważyć współpracę z nim.

nina83
Oblatywacz
Oblatywacz

Liczba postów : 149
Data rejestracji : 09/03/2022

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Powrót do góry

Pozwolenia na tym forum: